13. Adatkezelési nyilatkozat

Az adatkezelés jogalapja
A Szolgáltató egyes, a Weboldal útján elérhető szolgáltatásainak igénybevételéhez az érintettnek regisztrációs ívet, illetve kapcsolat-felvételi űrlapot kell kitöltenie. A regisztrációs ív, továbbá a kapcsolat-felvételi űrlap kitöltése önkéntes. A regisztráció, illetve a kapcsolat-felvételi űrlap kitöltése során az érintett által megadott információkat, adatokat a Szolgáltató az érintett által a vele létesíteni kívánt, illetve esetlegesen köztük már fennálló jogviszony céljainak elérése érdekében, illetve szabályainak figyelembevételével jogosult kezelni, illetve bármely módon felhasználni. Az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személy, az adatok megismerésre jogosultak köre, adattovábbítás A Szolgáltató mindenkori munkatársai. Továbbá a Szolgáltatóval kapcsolatban álló alábbi olyan adatkezelők, akikkel a Szolgáltató az ügyfelek maximális kiszolgálása érdekében működik együtt. Ezek a következők:

A parokashop.hu domain néven üzemelő webáruház adatait a Póthaj Shop Kft kezeli. Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk a Magyar Posta vagy DPD futár megismerheti a csomag kézbesítéséhez

A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges - megadandó adatok: név e-mail cím, telefonszám, irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó.
Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is. A megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció, azonban a megrendelések adatait azok törlésének kéréséig tároljuk: e-mail cím név telefonszám irányítószám település utca, házszám emelet, ajtó. Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is. A megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre - tárolásra: eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)
Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok: név e-mail cím. Hírlevélre feliratkozhat a megrendelés elküldése alkalmával, vagy a webáruház oldalain. A feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A feliratkozás elküldése után a megadott e-mail címre a rendszer egy megerősítő hivatkozást (webcímet) küld, amelyre történő kattintással igazolható, illetve erősíthető meg a feliratkozás. A megerősítő webcímre kattintással hozzájárulását adja a hírlevelek küldéséhez. A megadott adatokat a Póthaj Shop Kft bizalmasan kezeli, nem adja ki harmadik fél számára. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a leiratkozás gombra történő kattintással vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő kéréssel. A levélben történő leiratkozás gombra kattintást követően azonnal törlésre kerül a megadott e-mail cím és a hozzá tartozó adatok mindegyike a levelezési listáról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő adat törlési igény esetén 2 munkanapon belül. A Póthaj Shop Kft által küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet tartalmukkal. A megadott adatokat harmadik fél részére a Póthaj Shop Kft nem adja ki, harmadik fél ajánlatait nem kézbesíti a megadott e-mail címre.
Statisztikai adatok
A webáruház látogatottsági adatait a GoogleAnalytics szolgáltatás igénybevételével méri a Szolgáltató. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Google adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/ads/. Ezen adatokat a Póthaj Shop Kft kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.
Cookie-k (sütik)
A cookie (süti) egy olyan szöveges állomány (fájl), amit a weboldalak a felhasználó számítógépén helyeznek el azért, hogy a későbbiekben hivatkozhassanak a korábbi munkamenetekre. Például egy termék kosárbatételekor az adott esemény rögzítésre kerül a cookie-ban, így a következő oldalbetöltéskor is benne maradnak a termékek a felhasználó kosarában. A parokashop.hu weboldal NEM használ ilyen jellegű cookiet. Webshop van, de kosár nincs. Van egy másik fontos felhasználási terület is: a statisztika. Ilyet használunk, azért, hogy a látogatóink viselkedését, forrását elemezve jobbá tudjuk tenni weboldalunkat. Nem mi készítjük el ezeket a sütiket, hanem a Google (az Analytics nevű statisztikai mérőprogramon keresztül), de a mi weboldalunkon keresztül kerül a felhasználó számítógépére a süti.
Emellett pedig létezik egy harmadik típus, amit a PHP (az a programnyelv, amin ez a weboldal is íródott) automatikusan készít: a munkamenet azonosító süti (session id, SID). Ezek többnyire rövid élettartamúak, és céljuk az, hogy például megjegyezzék, ha a felhasználó belépett a saját fiókjába - és egy oldalújratöltés után is a saját profilját lássa. Mivel az oldalon belépés sincs, ezt sem használjuk. Az egyetlen ok, ami miatt sütit használunk, az a cookie tájékoztatás kérő popup. Ha rákattint a gombra, akkor elhelyezünk egy sütit, hogy legközelebb már ne lássa a popupot. Amennyiben nem engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. A parokashop.hu funkcionalitása semmiben nem fog megváltozni. Csak minden betöltéskor látni fogja a figyelmeztetést. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig került tárolásra.
Megrendelés adatai
A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Póthaj Shop Kft a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@parokashop.hu email címen vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása.
Facebook
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webshop weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:
a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook.com közösségi oldalon, és lájkolta a weboldalt. Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon, a webáruház egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása. Az adatkezelés időtartama, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a http://www.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik: (http://www.facebook.com/legal/terms?ref=pf), (http://www.facebook.com/about/privacy/). Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.
Elektronikus számlázás
AppSol Zrt. (székhely: 1024 Budapest, Forint u 4.) biztosítja számunkra, hogy a számla mindig az aktuális számviteli törvényeknek megfelelően készüljön el. Cégünk alapból elektronikus számlát készít, azonban a megrendelő minden esetben kérhet papír alapú számlázási módot (további információ: https://www.e-szamla.hu). Továbbításra kerülő személyes adatok: Számlázási név, számlázási cím, e-mail.
Futárszolgálatok
DPD Hungária Kft. (székhely: 1158 Budapest, Késmárk u. 14/B. ép) biztosítja, hogy a megrendelő igényeinek megfelelően célba jussananak a belföldi rendelések (további információ: https://www.dpd.hu). Továbbításra kerülő személyes adatok: E-mail, Családnév, Utónév, Telefonszám, Szállítási Cím
FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.) biztosítja, hogy a megrendelő igényeinek megfelelően célba jussananak a belföldi rendelések (további információ: http://www.foxpost.hu). Továbbításra kerülő személyes adatok: E-mail, Családnév, Utónév, Telefonszám, Szállítási Cím
Magyar Posta Zrt. (Székhelye: Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.) biztosítja, hogy a megrendelő igényeinek megfelelően célba jussanak a külföldi rendelések (további információ: https://www.posta.hu). Átadásra kerülő személyes adatok: Családnév, Utónév, Szállítási Cím

14. Jogorvoslattal élhet

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Telefon: +36 (1) 391-1400,
Fax: +36 (1) 391-1410, URL: http://naih.hu